Saariluoma: Sukunimi-info

Saariluoma

Tietoja sukunimestä Saariluoma

Saariluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saariluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saariluoma on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saariluoma ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saariluoma on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saariluoma on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Saariluoma

Saariluoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Saariluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saariluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saariluoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saariluomantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саарилуома tarkoittaa nimeä Saariluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sāriluoma.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarilooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saariluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saariluoma tai Saad Saariluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Saariluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saariluoma, Finland.

©Tuomas Salste