Saaristola: Sukunimi-info

Saaristola

Tietoja sukunimestä Saaristola

Saaristola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saaristola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 24

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saaristola on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saaristola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saaristola-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943

Sana Saaristola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saaristola

Saaristola (paikannimi)Katuosoitteissa

Saaristola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saaristola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saaristola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saaristola, Saaristolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааристола tarkoittaa nimeä Saaristola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sāristola.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saaristola tai Saad Saaristola.

Samankaltaisia nimiä kuin Saaristola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saaristola, Finland.

©Tuomas Salste