Saaritsa: Sukunimi-info

Saaritsa

Tietoja sukunimestä Saaritsa

Saaritsa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Saaritsa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 23

v. 2019 22

v. 2020 22

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Saaritsa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Saaritsa

Saaritsa (paikannimi)

Saaritsa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saaritsa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааритса tarkoittaa nimeä Saaritsa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sāritsa.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saritza on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saaritsa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saaritsa tai Saad Saaritsa.

Samankaltaisia nimiä kuin Saaritsa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saaritsa, Finland.

©Tuomas Salste