Saarivainio: Sukunimi-info

Saarivainio

Tietoja sukunimestä Saarivainio

Saarivainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saarivainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 7 max

v. 1985 16

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 28

v. 2023 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla pienempikin. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saarivainio on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saarivainio ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Saarivainio on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Saarivainio.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Saarivainiota. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Saarivainio

Saarivainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Saarivainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saarivainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saarivainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saarivainiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сааривайнио tarkoittaa nimeä Saarivainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sārivainio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarifwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saarivainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saara Saarivainio tai Saad Saarivainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Saarivainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saarivainio, Finland.

©Tuomas Salste