Sahakangas: Sukunimi-info

Sahakangas

Tietoja sukunimestä Sahakangas

Sahakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sahakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 68

v. 2016 70

v. 2017 69

v. 2018 69

v. 2019 71

v. 2020 71

v. 2021 70

v. 2022 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sahakangas on sijalla 8 825. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889–1923

Sahakankaita tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Sahakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sahakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Sahakangas. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Sahakangasta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sahakangas

Sahakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Sahakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sahakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sahakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sahakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Sahakankaat ulkomailla

Ruotsissa Sahakangas oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сахакангас tarkoittaa nimeä Sahakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sahakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sahar Sahakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Sahakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sahakangas, Finland.

©Tuomas Salste