Saija: Sukunimi-info

Saija

Tietoja sukunimestä Saija

Saija on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saijojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 27

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saija on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saija ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saijojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Saija on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saija on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Saija. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Saijaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 1981–2020

Sana Saija esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Saija

Saija (paikannimi)Katuosoitteissa

Saija on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saija jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saija esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saija, Saijanlenkki, Saijantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Saija

Saija on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Saija oli yhtenä etunimenä 3 952 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s nainen oli etunimeltään Saija. Juuri etunimenä Saija onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 709 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (243).

Saijat ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli SAIJA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сайя tarkoittaa nimeä Saija. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saif Saija tai Saimi Saija.

Samankaltaisia nimiä kuin Saija

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saija, Finland.

©Tuomas Salste