Sajaniemi: Sukunimi-info

Sajaniemi

Tietoja sukunimestä Sajaniemi

Sajaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Sajaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2016 82

v. 2018 81

v. 2020 78

v. 2022 80

v. 2023 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sajaniemi on sijalla 7 789.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Sajaniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Sajaniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1920
Yritykset
perust. 1958–1998

Sana Sajaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sajaniemi

Sajaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sajaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sajaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sajaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joos. Sajaniemen katu, Sajaniemenraitti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саяниеми ("Sajanijemi") tarkoittaa nimeä Sajaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saianiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sajaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Sajaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sajaniemi, Finland.

©Tuomas Salste