Sallamaa: Sukunimi-info

Sallamaa

Tietoja sukunimestä Sallamaa

Sallamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Sallamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Sallamaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sallamaa on suojattu 1941 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Sallamaata. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sallamaa

Sallamaa (paikannimi)

Sallamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä rakennus.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sallamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салламаа tarkoittaa nimeä Sallamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sallamā.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sallamaari Sallamaa tai Salim Sallamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Sallamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sallamaa, Finland.

©Tuomas Salste