Salmenpohja: Sukunimi-info

Salmenpohja

Tietoja sukunimestä Salmenpohja

Salmenpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Salmenpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 31

v. 2018 32

v. 2019 33

v. 2020 33

v. 2021 33

v. 2022 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmenpohja on sijalla 15 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Salmenpohja on melko pitkä nimi.

Salmenpohja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Salmenpohja on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Salmenpohja

Salmenpohja (paikannimi)

Salmenpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Salmenpohja jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салменпохья tarkoittaa nimeä Salmenpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmenbochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Salmenpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salme Salmenpohja tai Salman Salmenpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmenpohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Salmenpohja, Finland.

©Tuomas Salste