Salmensaari: Sukunimi-info

Salmensaari

Tietoja sukunimestä Salmensaari

Salmensaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Salmensaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 31

v. 2019 30

v. 2020 30

v. 2021 30

v. 2022 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmensaari on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Salmensaari on melko pitkä nimi.

Salmensaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Salmensaari on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909–1916
Yritykset
perust. 1951–1999

Sana Salmensaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Salmensaari

Salmensaari
(paikannimi)
Salmensaari Karjalassa
(karttanimi)

Salmensaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Salmensaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Salmensaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Salmensaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salmensaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салменсаари tarkoittaa nimeä Salmensaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Salmensāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmensarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Salmensaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salme Salmensaari tai Salman Salmensaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmensaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Salmensaari, Finland.

©Tuomas Salste