Salmivainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmivainio

Salmivainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Salmivainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

v. 2017 22

v. 2018 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmivainio on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Salmivainio on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салмивайнио tarkoittaa nimeä Salmivainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmifwainiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salmivainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salma Salmivainio tai Salim Salmivainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmivainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Salmivainio, Finland.

©Tuomas Salste