Salomonsson: Sukunimi-info

Salomonsson

Tietoja sukunimestä Salomonsson

Salomonsson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Salomonssonien lukumäärä oli 25 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2022 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Salomonsson on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Salomonsson-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Salomonssonin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Salomonsson. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896

Sana Salomonsson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Salomonssonit ulkomailla

Ruotsissa Salomonsson oli 3 235 ihmisen sukunimi vuonna 2020. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Salomonsson oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Salomonsson on ollut 93 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Salomonssonit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salomon Salomonsson tai Salome Salomonsson.

Samankaltaisia nimiä kuin Salomonsson

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Salomonsson, Finland.

©Tuomas Salste