Salosaari: Sukunimi-info

Salosaari

Tietoja sukunimestä Salosaari

Salosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Salosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 38 max

v. 1985 36

v. 2015 42

v. 2016 41

v. 2017 41

v. 2018 41

v. 2019 42

v. 2020 41

v. 2021 43

v. 2022 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salosaari on sijalla 12 932. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Salosaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Salosaari on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910
Yritykset
perust. –1997

Sana Salosaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Salosaari

Salosaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Salosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Salosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salosaarentie, Salosaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салосаари tarkoittaa nimeä Salosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Salosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Salosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salome Salosaari tai Salomo Salosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Salosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Salosaari, Finland.

©Tuomas Salste