Salunen: Sukunimi-info

Salunen

Tietoja sukunimestä Salunen

Salunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Salusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

v. 2017 31

v. 2018 32

v. 2019 32

v. 2020 32

v. 2021 32

v. 2022 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salunen on sijalla 15 854. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1962

Vuosina 1956–1962 kuolleet Saluset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Salusen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Salunen

Salunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Salunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Salunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Salunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Salustentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салунен tarkoittaa nimeä Salunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Salunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saluin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Salunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salli Salunen tai Salim Salunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Salunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Salunen, Finland.

©Tuomas Salste