Samanen: Sukunimi-info

Samanen

Tietoja sukunimestä Samanen

Samanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Samasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 79 max

v. 2014 95

v. 2016 95

v. 2018 95

v. 2020 94

v. 2022 91

v. 2023 90

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Samanen on sijalla 7 263. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 216.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Samaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Samasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Samanen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Samasta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1986–2015

Sana Samanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Samanen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Samanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Samanen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Samaset ulkomailla

Ruotsissa Samanen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саманен tarkoittaa nimeä Samanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Samanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Samain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Samanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saman Samanen tai Samantha Samanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Samanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Samanen, Finland.

©Tuomas Salste