Sammalkorpi: Sukunimi-info

Sammalkorpi

Tietoja sukunimestä Sammalkorpi

Sammalkorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Sammalkorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2016 54

v. 2018 53

v. 2020 54

v. 2022 52

v. 2023 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sammalkorpi on sijalla 11 213.

Verrattuna muihin sukunimiin Sammalkorpi on melko pitkä nimi.

Sammalkorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sammalkorpi on suojattu 1954 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Sammalkorvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Sammalkorven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Sammalkorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1933
Yritykset
perust. –2002

Sana Sammalkorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sammalkorpi

Sammalkorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sammalkorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sammalkorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sammalkorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sammalkorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саммалкорпи tarkoittaa nimeä Sammalkorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sammalgorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sammalkorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sammy Sammalkorpi tai Samia Sammalkorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sammalkorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sammalkorpi, Finland.

©Tuomas Salste