Samppa: Sukunimi-info

Samppa

Tietoja sukunimestä Samppa

Samppa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Samppojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 1985 47

v. 1998 37

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Samppa on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Samppa ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Samppoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Sampan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Samppa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1924
Yritykset
perust. –2021

Sana Samppa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Samppa

Samppa (paikannimi)Katuosoitteissa

Samppa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Samppa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Samppa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sampankaarre, Sampankatu, Sampankuja, Sampanpolku, Sampantie, Samppavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Samppa

Samppa on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Samppa oli yhtenä etunimenä 450 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Samppa. Juuri etunimenä Samppa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 38 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (387 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (63).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Самппа tarkoittaa nimeä Samppa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sampa.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Samppa tai Samia Samppa.

Samppa tunnetaan myös sonnien tai härkien sekä kissojen nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Samppa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Samppa, Finland.

©Tuomas Salste