Sankila: Sukunimi-info

Sankila

Tietoja sukunimestä Sankila

Sankila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Sankila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 1985 42

v. 2014 58

v. 2016 59

v. 2018 58

v. 2020 57

v. 2022 54

v. 2023 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sankila on sijalla 11 047.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Sankilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 14 Sankilan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Sankila-nimisten yleisin asuinpaikka oli Keuruu (6 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Sankila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. –2017

Sana Sankila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sankila

Sankila (paikannimi)Katuosoitteissa

Sankila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sankila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sankila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sankilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санкила tarkoittaa nimeä Sankila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sani Sankila tai Sante Sankila.

Samankaltaisia nimiä kuin Sankila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sankila, Finland.

©Tuomas Salste