Santajoki: Sukunimi-info

Santajoki

Tietoja sukunimestä Santajoki

Santajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Santajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santajoki on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Santajoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Santajoki

Santajoki Karjalassa
(karttanimi)
Katuosoitteissa

Nimi Santajoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Santajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантайоки ("Santaioki") tarkoittaa nimeä Santajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santajoki tai Santra Santajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Santajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santajoki, Finland.

©Tuomas Salste