Santakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santakallio

Santakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Santakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 23

v. 2015 31

v. 2016 30

v. 2017 29

v. 2018 30

v. 2019 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santakallio on sijalla 16 559. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Santakallio on melko pitkä nimi.

Paikannimi Santakallio

Santakallio (paikannimi)

Santakallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Santakallio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантакаллио tarkoittaa nimeä Santakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandacalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santakallio tai Santra Santakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Santakallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santakallio, Finland.

©Tuomas Salste