Santakangas: Sukunimi-info

Santakangas

Tietoja sukunimestä Santakangas

Santakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Santakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 32 max

v. 1985 29

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santakangas on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Santakangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Santakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1962–1970

Vuosina 1962–1970 kuolleet Santakankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Santakankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Santakangas

Santakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Santakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Santakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантакангас tarkoittaa nimeä Santakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Santakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santakangas tai Santra Santakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Santakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santakangas, Finland.

©Tuomas Salste