Santalainen: Sukunimi-info

Santalainen

Tietoja sukunimestä Santalainen

Santalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Santalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 44 max

v. 1985 35

v. 2015 35

v. 2018 30

v. 2020 32

v. 2022 34

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santalainen on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Santalainen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Santalainen on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Santalaista. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санталайнен tarkoittaa nimeä Santalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Santalainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandalain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santalainen tai Santra Santalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Santalainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santalainen, Finland.

©Tuomas Salste