Santaluoto: Sukunimi-info

Santaluoto

Tietoja sukunimestä Santaluoto

Santaluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Santaluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 38

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santaluoto on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Santaluoto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Santaluoto

Santaluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Santaluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Santaluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santaluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santaluodontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Санталуото tarkoittaa nimeä Santaluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandalootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santaluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santaluoto tai Santra Santaluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Santaluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santaluoto, Finland.

©Tuomas Salste