Santaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Santaniemi

Santaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Santaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 109

v. 2015 107

v. 2016 109

v. 2017 109

v. 2018 108

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santaniemi on noin sijalla 6 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Santaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Santaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Santaniemi

Santaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Santaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; pelto/niitty; talo sekä urheilu-/virkistysalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Santaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Santaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santaniemenkuja, Santaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Santaniemet ulkomailla

Ruotsissa Santaniemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантаниеми ("Santanijemi") tarkoittaa nimeä Santaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Santaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santaniemi tai Santra Santaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Santaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Santaniemi, Finland.

©Tuomas Salste