Santavirta: Sukunimi-info

Santavirta

Tietoja sukunimestä Santavirta

Santavirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Santavirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2016 61

v. 2018 57

v. 2020 57

v. 2022 55

v. 2023 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Santavirta on sijalla 10 581.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1963

Vuosina 1957–1963 kuolleet Santavirrat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Santavirran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Santavirta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. –2002

Sana Santavirta tai Santavirran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Santavirta osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Santavirta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Santavirrantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сантавирта tarkoittaa nimeä Santavirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sandafwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Santavirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sante Santavirta tai Santra Santavirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Santavirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Santavirta, Finland.

©Tuomas Salste