Saraniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saraniemi

Saraniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Saraniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 79 max

v. 1985 89

v. 2014 118

v. 2015 120

v. 2016 121

v. 2017 123

v. 2018 124

v. 2019 125

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saraniemi on sijalla 5 605.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Saraniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Saraniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saraniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Saraniemi

Saraniemi (paikannimi)Saraniemi (karttanimi)

Saraniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Saraniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saraniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Saraniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saraniementie, Saraniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Saraniemet ulkomailla

Ruotsissa Saraniemi oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сараниеми ("Saranijemi") tarkoittaa nimeä Saraniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Saraniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saraniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saraniemi, Finland.

©Tuomas Salste