Saranko: Sukunimi-info

Saranko

Tietoja sukunimestä Saranko

Saranko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sarankojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saranko on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saranko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saranko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saranko on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Sarangot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Sarangon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. 1994

Sana Saranko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саранко tarkoittaa nimeä Saranko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarangå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saranko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Saranko.

Samankaltaisia nimiä kuin Saranko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saranko, Finland.

©Tuomas Salste