Särkilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Särkilahti

Särkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Särkilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 116 max

v. 1985 129

v. 2014 134

v. 2015 136

v. 2016 140

v. 2017 138

v. 2018 137

v. 2019 137

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Särkilahti on sijalla 5 210.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1938
Yritykset
perust. 1946–1996

Sana Särkilahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Särkilahti

Särkilahti (paikannimi)Särkilahti (karttanimi)

Särkilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 124 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Särkilahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Särkilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Särkilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Särkilahdenkatu, Särkilahdenkuja, Särkilahdenpolku, Särkilahdentie, Särkilahti, Särkilahtivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяркилахти ("Sjarkilahti") tarkoittaa nimeä Särkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Serkilahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sergilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Särkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sarkilahti tai Saerkilahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Särkilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Särkilahti, Finland.

©Tuomas Salste