Särkilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Särkilampi

Särkilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Särkilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 1985 39

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 39

v. 2018 38

v. 2019 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Särkilampi on sijalla 13 623. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Särkilampi

Särkilampi (paikannimi)Särkilampi (karttanimi)

Särkilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 260 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Särkilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Särkilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Särkilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Särkilammenpolku, Särkilammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяркилампи ("Sjarkilampi") tarkoittaa nimeä Särkilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Serkilampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sergilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Särkilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sarkilampi tai Saerkilampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Särkilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Särkilampi, Finland.

©Tuomas Salste