Särmä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Särmä

Särmä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Särmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 50

v. 2016 51

v. 2017 51

v. 2018 51

v. 2019 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Särmä on sijalla 11 505. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Särmien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Särmä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Särmä on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1924

Särmiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Särmän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Särmä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1941
Yritykset
perust. 1946–2018

Sana Särmä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Särmä osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Särmä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Särmäkuja, Särmänkatu, Särmäntie, Särmätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Särmät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 27 henkeä, joiden sukunimi oli SARMA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 550 henkeä, joiden sukunimi oli SARMA. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 15 henkeä, joiden sukunimi oli SARMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сярмя ("Sjarmja") tarkoittaa nimeä Särmä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Serme.

Nimi kirjoitetaan joskus Sarma tai Saermae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Särmä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Särmä, Finland.

©Tuomas Salste