Sarvala: Sukunimi-info

Sarvala

Tietoja sukunimestä Sarvala

Sarvala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sarvala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2015 36

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarvala on sijalla 15 199. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sarvala ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sarvala-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Sarvala

Sarvala (paikannimi)

Sarvala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sarvala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарвала tarkoittaa nimeä Sarvala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarfwala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sarvala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarvala.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarvala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sarvala, Finland.

©Tuomas Salste