Sarvilinna: Sukunimi-info

Sarvilinna

Tietoja sukunimestä Sarvilinna

Sarvilinna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sarvilinnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 38

v. 2020 37

v. 2022 38

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarvilinna on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sarvilinna ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sarvilinna on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Sarvilinna on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Sarvilinnaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Sarvilinna

Sarvilinna (paikannimi)

Sarvilinna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sarvilinna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарвилинна tarkoittaa nimeä Sarvilinna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sarfwilinna on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sarvilinna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarvilinna.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarvilinna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sarvilinna, Finland.

©Tuomas Salste