Saunajoki: Sukunimi-info

Saunajoki

Tietoja sukunimestä Saunajoki

Saunajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Saunajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saunajoki on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saunajoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Saunajoki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Saunajoki

Saunajoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Saunajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saunajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saunajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saunajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саунайоки ("Saunaioki") tarkoittaa nimeä Saunajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saunaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saunajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saunajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Saunajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saunajoki, Finland.

©Tuomas Salste