Saunavaara: Sukunimi-info

Saunavaara

Tietoja sukunimestä Saunavaara

Saunavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saunavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 63

v. 2016 63

v. 2017 60

v. 2018 61

v. 2019 60

v. 2020 59

v. 2021 60

v. 2022 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saunavaara on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1962

Vuosina 1955–1962 kuolleet Saunavaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Saunavaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Saunavaara

Saunavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Saunavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saunavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saunavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saunavaara, Saunavaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саунаваара tarkoittaa nimeä Saunavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Saunavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saunafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saunavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saunavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Saunavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saunavaara, Finland.

©Tuomas Salste