Saunavaara: Sukunimi-info

Saunavaara

Tietoja sukunimestä Saunavaara

Saunavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Saunavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 63

v. 2016 63

v. 2018 61

v. 2020 59

v. 2022 59

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saunavaara on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Saunavaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Saunavaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Saunavaara

Saunavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Saunavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saunavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saunavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saunavaara, Saunavaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саунаваара tarkoittaa nimeä Saunavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Saunavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saunafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Saunavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saunavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Saunavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saunavaara, Finland.

©Tuomas Salste