Saunio: Sukunimi-info

Saunio

Tietoja sukunimestä Saunio

Saunio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Saunioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 24

v. 2015 31

v. 2018 30

v. 2020 33

v. 2022 35

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saunio on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Saunio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Saunioiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Saunio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Saunio on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1962–1967

Vuosina 1962–1967 kuolleet Sauniot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Saunion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Saunio

Saunio (paikannimi)Katuosoitteissa

Saunio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saunio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Saunio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Saunio, Sauniokatu, Sauniokuja, Saunionkatu, Saunionkuja, Sauniopiha, Sauniopolku, Sauniotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саунио tarkoittaa nimeä Saunio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saunio.

Samankaltaisia nimiä kuin Saunio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Saunio, Finland.

©Tuomas Salste