Savila: Sukunimi-info

Savila

Tietoja sukunimestä Savila

Savila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Savila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 1985 59

v. 2014 85

v. 2016 85

v. 2018 86

v. 2020 84

v. 2022 81

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savila on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Paikannimi Savila

Savila (paikannimi)Katuosoitteissa

Savila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Savila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savilagatan, Savilankatu, Savilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савила tarkoittaa nimeä Savila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Savila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savanna Savila.

Samankaltaisia nimiä kuin Savila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Savila, Finland.

©Tuomas Salste