Savisaari: Sukunimi-info

Savisaari

Tietoja sukunimestä Savisaari

Savisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Savisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 32

v. 2015 43

v. 2016 43

v. 2017 45

v. 2018 45

v. 2019 45

v. 2020 44

v. 2021 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savisaari on sijalla 12 685. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Savisaari

Savisaari
(paikannimi)
Savisaari Karjalassa
(karttanimi)

Savisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 70 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Savisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Savisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Savisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savisaarentie, Savisaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сависаари tarkoittaa nimeä Savisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Savisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Savisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savanna Savisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Savisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Savisaari, Finland.

©Tuomas Salste