Savonlahti: Sukunimi-info

Savonlahti

Tietoja sukunimestä Savonlahti

Savonlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Savonlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 48

v. 2020 47

v. 2022 49

v. 2023 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savonlahti on sijalla 11 047.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Savonlahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923

Sana Savonlahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Savonlahti

Savonlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Savonlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Savonlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Savonlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savonlahdenkuja, Savonlahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савонлахти tarkoittaa nimeä Savonlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwonlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Savonlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savanna Savonlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Savonlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Savonlahti, Finland.

©Tuomas Salste