Savonniemi: Sukunimi-info

Savonniemi

Tietoja sukunimestä Savonniemi

Savonniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Savonniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 29

v. 2020 31

v. 2022 33

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Savonniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Savonniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Savonniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Savonniemi

Savonniemi
(paikannimi)
Savonniemi Karjalassa
(karttanimi)

Savonniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Savonniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Savonniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Savonniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Savonniemenkatu, Savonniementie, Savonniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Савонниеми ("Savonnijemi") tarkoittaa nimeä Savonniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Safwonniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Savonniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Savanna Savonniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Savonniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Savonniemi, Finland.

©Tuomas Salste