Säynätjoki: Sukunimi-info

Säynätjoki

Tietoja sukunimestä Säynätjoki

Säynätjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Säynätjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 20

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynätjoki on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Säynätjoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Säynätjokien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Säynätjoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Säynätjoki on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Säynätjoki

Säynätjoki
(paikannimi)
Säynätjoki Karjalassa
(karttanimi)

Säynätjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Säynätjoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Säynätjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Säynätjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Säynätjoentie, Säynätjoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяунятйоки ("Sjaunjatioki") tarkoittaa nimeä Säynätjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Seinetjoki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunätiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Säynätjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynatjoki tai Saeynaetjoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynätjoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Säynätjoki, Finland.

©Tuomas Salste