Säynätkari: Sukunimi-info

Säynätkari

Tietoja sukunimestä Säynätkari

Säynätkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Säynätkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynätkari on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Säynätkari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Säynätkari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Säynätkari on suojattu 1949 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Säynätkari

Säynätkari (paikannimi)

Säynätkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on matalikko.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Säynätkari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяуняткари ("Sjaunjatkari") tarkoittaa nimeä Säynätkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Seinetkari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunätcarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Säynätkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynatkari tai Saeynaetkari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynätkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Säynätkari, Finland.

©Tuomas Salste