Säynätmäki: Sukunimi-info

Säynätmäki

Tietoja sukunimestä Säynätmäki

Säynätmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Säynätmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 32

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 42

v. 2022 44

v. 2023 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynätmäki on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Säynätmäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Säynätmäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Säynätmäki on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Säynätmäki

Säynätmäki (paikannimi)

Säynätmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Säynätmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяунятмяки ("Sjaunjatmjaki") tarkoittaa nimeä Säynätmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Seinetmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunätmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Säynätmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynatmaki tai Saeynaetmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynätmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Säynätmäki, Finland.

©Tuomas Salste