Selänne: Sukunimi-info

Selänne

Tietoja sukunimestä Selänne

Selänne on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Selänteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 64 max

v. 2014 104

v. 2016 105

v. 2018 103

v. 2020 102

v. 2022 102

v. 2023 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Selänne on sijalla 6 604. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 379.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Selänteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Selänteen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1933
Yritykset
perust. –2015

Sana Selänne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Selänne

Selänne
(paikannimi)
Selänne Karjalassa
(karttanimi)

Selänne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 56 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Selänne esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Selänne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Selänne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Selännekatu, Selännekuja, Selänteenkatu, Selänteenpolku, Selänteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Селянне ("Seljanne") tarkoittaa nimeä Selänne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Selenne.

Nimi kirjoitetaan joskus Selanne tai Selaenne, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Selma Selänne tai Selim Selänne.

Samankaltaisia nimiä kuin Selänne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Selänne, Finland.

©Tuomas Salste