Seppo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Seppo

Seppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Seppojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 66

v. 2017 62

v. 2018 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Seppo on noin sijalla 9 900. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Seppo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Seppo on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1942
Yritykset
perust. –2015

Sana Seppo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Seppo

Seppo (paikannimi)Katuosoitteissa

Seppo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Seppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Seppo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Seponkatu, Seponkuja, Seponpolku, Sepontie, Seppo Ilmarinen, Sepporaitti, Seppovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Seppo

Seppo on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Seppo oli yhtenä etunimenä 34 232 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 80:s mies oli etunimeltään Seppo. Juuri etunimenä Seppo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 60 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (29 090 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5 142).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сеппо tarkoittaa nimeä Seppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Seppo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Seppo, Finland.

©Tuomas Salste