Seppo: Sukunimi-info

Seppo

Tietoja sukunimestä Seppo

Seppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Seppojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 66

v. 2017 62

v. 2018 60

v. 2019 61

v. 2020 60

v. 2021 61

v. 2022 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Seppo on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Seppo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Seppo on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Seppo. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Seppoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1942
Yritykset
perust. –2020

Sana Seppo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Seppo

Seppo (paikannimi)Katuosoitteissa

Seppo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Seppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Seppo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Seponkatu, Seponkuja, Seponpolku, Sepontie, Seppo Ilmarinen, Sepporaitti, Seppovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Seppo

Seppo on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Seppo oli yhtenä etunimenä 31 640 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s mies oli etunimeltään Seppo. Juuri etunimenä Seppo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 60 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (26 640 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5 000).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сеппо tarkoittaa nimeä Seppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sepo.

Samankaltaisia nimiä kuin Seppo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Seppo, Finland.

©Tuomas Salste