Sievi: Sukunimi-info

Sievi

Tietoja sukunimestä Sievi

Sievi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Sievi-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 1985 46

v. 2015 40

v. 2018 38

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sievi on sijalla 14 874. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Sievi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sievi-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Sievi-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Sievi-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Sievi

Sievi (paikannimi)

Sievi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kunta, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sievi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Sievi

Sievi on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Sievi oli yhtenä etunimenä 14 naisella. Samaan aikaan Sievi oli 35 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиеви ("Sijevi") tarkoittaa nimeä Sievi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siefwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sievi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sienna Sievi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sievi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sievi, Finland.

©Tuomas Salste