Sievola: Sukunimi-info

Sievola

Tietoja sukunimestä Sievola

Sievola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Sievola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 79

v. 2016 83

v. 2018 81

v. 2020 78

v. 2022 76

v. 2023 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sievola on sijalla 8 110. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Sievola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Sievola-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Sievola

Sievola (paikannimi)

Sievola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sievola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sievolat ulkomailla

Ruotsissa Sievola oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиевола ("Sijevola") tarkoittaa nimeä Sievola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Siefwola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Sievola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sienna Sievola.

Samankaltaisia nimiä kuin Sievola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Sievola, Finland.

©Tuomas Salste