Siika-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siika-aho

Siika-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Siika-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 140

v. 2015 143

v. 2016 144

v. 2017 143

v. 2018 143

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siika-aho on noin sijalla 5 000.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Siika-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Siika-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Siika-aho-nimisten yleisin asuinpaikka oli Utajärvi (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Siika-aho

Siika-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Siika-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siika-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siika-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siika-ahonpolku, Siika-ahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийка-ахо ("Sijka-aho") tarkoittaa nimeä Siika-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijca=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Siika-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siika-aho tai Siivo Siika-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Siika-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Siika-aho, Finland.

©Tuomas Salste