Siikakoski: Sukunimi-info

Siikakoski

Tietoja sukunimestä Siikakoski

Siikakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Siikakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 24

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikakoski on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siikakoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Siikakoskien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. 1955–1999

Sana Siikakoski tai Siikakosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siikakoski

Siikakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Siikakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo; virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siikakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siikakoskenpolku, Siikakoskenraitti, Siikakoskentie, Siikakoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийкакоски ("Sijkakoski") tarkoittaa nimeä Siikakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkakoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijcakoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siikakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikakoski tai Siilas Siikakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikakoski, Finland.

©Tuomas Salste