Siikaoja: Sukunimi-info

Siikaoja

Tietoja sukunimestä Siikaoja

Siikaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siikaojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikaoja on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siikaoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Siikaoja

Siikaoja
(paikannimi)
Siikaoja Karjalassa
(karttanimi)

Siikaoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Siikaoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийкаоя ("Sijkaoja") tarkoittaa nimeä Siikaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkaoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijcaoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siikaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikaoja tai Siilas Siikaoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikaoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikaoja, Finland.

©Tuomas Salste