Siikaranta: Sukunimi-info

Siikaranta

Tietoja sukunimestä Siikaranta

Siikaranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Siikarantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 42

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siikaranta on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Siikaranta ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Siikaranta

Siikaranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Siikaranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siikaranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Siikaranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siikarannantie, Siikaranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сийкаранта ("Sijkaranta") tarkoittaa nimeä Siikaranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Sīkaranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sijcaranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Siikaranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Siina Siikaranta tai Siilas Siikaranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Siikaranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Siikaranta, Finland.

©Tuomas Salste